Sidste år besluttede jeg at lave nogle forsøg med at bejdse mit filt og silkefibre materiale før jeg gennemførte selve plantefarvningen.

Som du kan se på billedet, er der temmelig stor forskel på hvordan prøverne ser ud efter de er blevet bejdset (venstre del af bogen). Det betyder de i mit tilfælde, fordi jeg har 5 forskellige bejdser + en ubehandlet at jeg efter indfarvningen ender med 6 forskellige nuancer (højre del af bogen). Jeg har prøvet at bejdse med kopper, jern i to opløsninger, alun, rabarber blade afkog som bejdse og så en prøve uden nogen bejdse. Dette kan man jo bruge fremadrettet når man planlægger sine indfarvninger og print.

 

prøver, test

 

Jeg kan anbefale dig denne bog, “Wild Color” Forfatter Jenny Dean, det er ikke en bog om eco-print men om plantefarvning og planter, der er masser af nyttig viden, bl.a. om brug af bejdse som jo fint kan overføres til eco-print. Hvis du ikke har lyst til at gå igang på egen hånd, så har jeg et kursus i AOF Gundsø Magle, uden for Roskilde lørdag d. 22 april 2017. Se mere under Opslåede aftenskolekurser.